| 
             
                  
              | 
             
                  
              | 
             
                  
              | 
             
                  
              | 
             
                  
              | 
         
        I. Galvenās koncepcijas
        
        Ievads
        
        1. Kultūras jēdziens un definīcija
        
        1.1: Kultūras elementi
        
        1.2: Kultūras mantojums
        
        1.3: Kultūras tūrisms
        
        Izmantotā literatūra un avoti
        
        Jautājumi
        
        2. Inventarizācija
        
        Ievads: kas ir inventarizācija?
        
        Mērķi un metodes
        
        1. solis: Robežu noteikšana
        
        2. solis: Kultūras resursu saraksta
            veidošana
        
        3. solis: Informācijas organizēšana
        
        4. solis: Resursu aprakstīšana
        
        5. solis: Resursu atzīmēšana kartē
        
        Pašnovērtējums
        
        1. pielikums: Inventāra saraksta
            paraugs
        
        3. Interpretācija un komunikācija
        
        Ievads: Kas ir interpretācija?
        
        Mērķi un metodes
        
        3.1: Kultūras interpretācijas potenciāla
            izvērtēšana
        
        3.2: Informācijas vākšana (dokumentācija)
        
        3.3: Mērķauditorijas identificēšana
        
        3.4: Informācijas atlase. Tēmas
            izvēle
        
        3.5: Maršruta organizēšana
        
        3.6: Stāsta stāstīšana
        
        3.7: Palīglīdzekļu izvēlēšanās
        
        3.8: Ziņas nodošana. Saskarsmes
            prasmes
        
        3.9: Sava snieguma un apmeklētāju
            izvērtēšana
        
        4. Kvalitāte un ilgtspējība
        
        Ievads
        
        Mērķi un metodes
        
        4.1: Veselības un drošības jautājumi
        
        4.2: Atbildība mārketinga jomā
        
        4.3: Starpnieki
        
        4.4: Komunikācija: rezervēšana
            un informācijas sniegšana
        
        4.5: Komunikācija: klausīšanās
            prasme
        
        4.6: Komunikācija: neverbālās prasmes
        
        4.7: Sūdzību risināšana
        
        4.8: Standarti un sertifikāti 
        
        4.9: Vides jautājumi
        
        Izmantotā literatūra un avoti
        
        Pašnovērtējums
    
        II. Galvenie kultūras produkti
        
        1. Arhitektūra un arheoloģija
        
        1.1: Arheoloģijas tūrisms
        
        - 1.1.1. Arheoloģiskā tūrisma plānošanas/īstenošanas
            ‘labās prakses’ kopsavilkums
        
        - 1.1.2. Vadlīnijas tūrisma operatoriem,
            kas tūristiem nodrošina arheoloģisku vietu apmeklējumu 
        
        1.2: Arhitektūras tūrisms
        
        - 1.2.1. Arhitektūras tūrisma vietu
            izmantošana
        
        - 1.2.2. Informācijas materiāli
            par arhitektūras pieminekļu vietām un maršrutiem
        
        - 1.2.3. Uz arhitektūru orientēta
            tūrisma mājas lapu piemēri
        
        - 1.2.4. Atbalsta materiālu veidošana
            uz arhitektūru orientētām tūrisma vietām/maršrutiem 
        
        1.3: Modernie IKT risinājumi arheoloģijas
            un arhitektūras tūrismā
        
        - 1.3.1. Mobilo gidu, mobilo telefonu,
            viedtālruņu un planšetdatoru  izmantošana 
        
        - 1.3.2. Uz GSM sistēmu balstītas
            maršrutu kartes un ģeogrāfiskie informācijas punkti
        
        - 1.3.3. Daži inovatīvi pakalpojumu
            risinājumi viedtālruņu Android un iPhone 3GS lietotājiem
        
        2. Vēsturiskas vietas
        
        Ievads
        
        2.1: Aizsardzības līnijas kā vēsturiski
            tūrisma objekti
        
        - 2.1.1. Holandiešu “Grebbelinie”
        
        - 2.1.2. Militāro aizsardzības
            līniju nozīme ES mērogā
        
        - 2.1.3. Holandiešu rekonstrukcijas
            piemērs
        
        - 2.1.4. Projekta vadība
        
        - 2.1.5. Mērķa grupas
        
        - 2.1.6. Izmaksas
        
        2.2: Tūrisma produkti
        
        - 2.2.1. Dzīvais nemateriālais
            mantojums
        
        - 2.2.2. Kareivja dzīves pieredze
            aizsardzības līnijā
        
        - 2.2.3 Apmeklētāju centri
        
        - 2.2.4. Ekskursijas ar laivu un
            kājām
        
        - 2.2.5. Cilvēki kā ainavas daļa
        
        2.3: Atpūtas tūrisma produkti
        
        - 2.3.1. Pastaigas kājām
        
        - 2.3.2. Velotūrisms
        
        - 2.3.3. Izjādes ar zirgiem
        
        - 2.3.4. Izbraucieni ar kanoe laivām
        
        - 2.3.5. Izbraucieni ar ūdensvelosipēdiem
            un airu laivām
        
        - 2.3.6. Makšķerēšana
        
        2.4: Izmitināšanas un ēdināšanas
            iestādes
        
        2.5: Mārketings
        
        Izmantotā literatūra un avoti
        
        Jautājumi
        
        Atbildes
        
        3. Etnogrāfija
        
        Ievads
        
        3.1: Galvenās koncepcijas
        
        - Kopsavilkums
        
        3.2: No resursa līdz gala produktam
        
        3.3: Kas interesē klientu?
        
        3.4: Kā īstenot mārketingu?
        
        3.5: Piemēru analīze
        
        3.5.1. Terkas etnogrāfiskie muzeji
            Almērijas provincē
        
        - Vēstures un etnogrāfijas muzejs
        
        - Provinces Eksporta vīnogu muzejs
        
        - Etnogrāfijas muzejs
        
        - Aktivitātes
        
        3.5.2. Etnogrāfiskā izstāde lauku
            mājā "Cortijo Relente"
        
        Izmantotā literatūra un avoti
        
        Jautājumi
        
        Atbildes
        
        4. Kulinārais kultūras mantojums
        
        Ievads
        
        4.1: Tradicionālās virtuves reklāma
            lauku tūrismā
        
        - 4.1.1. Somija
        
        - 4.1.2. Norvēģija
        
        - 4.1.3. Slovēnija
        
        4.2: Ēdināšanas uzņēmumi un pasākumi,
            kuros tiek izmantota nacionālā virtuve
        
        - 4.2.1. Restorāni un kafejnīcas
        
        - 4.2.2. Lauku restorāni pilīs,
            muižās, viesu namos
        
        - 4.2.3. Lauku mājas un zemnieku
            saimniecības
        
        - 4.2.4. Citi
        
        4.3: Tradicionālie ēdieni un to
            pasniegšana
        
        - 4.3.1. Radoša pieeja un tradicionālās
            receptes
        
        - 4.3.2. Radoša pieeja ēdienu
            pasniegšanā
        
        - 4.3.3. Kopsavilkums par ēdienu
            gatavošanu: padomi un piemēri
        
        4.4: Lauku tūrisma aktivitātes,
            kas saistītas ar ēdināšanu un kulināro mantojumu
        
        - 4.4.1. Nēģu zvejošana un gatavošana
        
        - 4.4.2. Sēņošana
        
        Noslēgums
        
        Avoti un atsauces
        
        Jautājumi
        
        5. Daba
        
        Ievads
        
        Mērķi
        
        5.1: Koncepcijas
        
        5.2: Izmantojamie resursi
        
        - 5.2.1. Dabas vides elementi
        
        - 5.2.2. Aizsargājamās teritorijas
        
        - 5.2.3. Aktivitātes
        
        - 5.2.4. Infrastruktūra
        
        - 5.2.5. Iekštelpas
        
        - 5.2.6. Aprīkotas vietas brīvā
            dabā
        
        5.3: Prezentācija un organizācija
        
        - 5.3.1. Vispārējā plānošana
        
        - 5.3.2. Maršruta plānošana
        
        - 5.3.3. Interpretācija
        
        - 5.3.4. Komunikācija
        
        - 5.3.5. Informācija
        
        5.4: Mārketings / veicināšana
        
        - 5.4.1. Reklāmas mēdiji
        
        - 5.4.2. Reklāma ar ilgtspējīgas
            attieksmes palīdzību
        
        - 5.4.3. Mērķauditorija
        
        5.5: Likumi
        
        Atsauces
        
        Pašnovērtējums
        
        6. Māksla un amatniecība
        
        Ievads
        
        6.1: Sāmu māksla un amatniecība
        
        - 6.1.1. Sāmu kultūra
        
        - 6.1.2. Šamanisms
        
        - 6.1.3. Vai šodien Lapzeme ir
            atvērta?
        
        - 6.1.4. Santa Klauss un dāvanas
        
        - 6.1.5. Ilgtspējīgs kultūras
            tūrisms
        
        6. 2: Kalevalas māksla un tūristi
        
        - 6.2.1. Dzelzs laikmets
        
        - 6.2.2. Sauna un suvenīri
        
        - 6.2.3. Māksla, amatniecība un
            nacionālais tēls
        
        6.3: Laiks ir nauda
        
        - 6.3.1. Tūrisma tirgus
        
        - 6.3.2.  Tūrists vēlas pieredzēt
            mākslu 
        
        - 6.3.3. Svētceļojumi
        
        Jautājumi
        
        7. Kultūras pasākumi
        
        Ievads
        
        7.1: Kultūras tūrisma produkti,
            iespējamie veidi
        
        - Jautājumi
        
        7.2: Kultūras pasākumu radītie
            ieguvumi un  priekšrocības
        
        - Jautājumi
        
        7.3: Produkta plānošanas 
            soļi  -  galvenās sastāvdaļas un elementi
        
        - Jautājumi
        
        7.4: Pasākuma organizācijai nepieciešamie
            resursi, izmaksas - ieņēmumi
        
        - Jautājumi
        
        7.5: Pasākuma mērķauditorija –
            pasākuma apmeklētāji
        
        - Jautājumi
        
        7.6: Papildus lietotāji un ieinteresētās
            puses
        
        - Jautājumi
        
        7.7: Produkta virzīšana tirgū
        
        - Jautājumi
        
        7.8: Iespējamie riski un draudi
        
        - Vides apdraudējums
        
        - Jautājumi
        
        7.9: Juridiskie aspekti, nosacījumi
            un prasības
        
        - Jautājumi
        
        7.10: Finanses
        
        - Jautājumi
        
        7.11: Piemēri un  pieredze
        
        Avoti un literatūra
    
                 
             | 
            Kultūras tūrisms | I. Galvenās koncepcijas | 
                 
             |