Previous Main Table of Content Print PDF Next

Saturs

 

I. Galvenās koncepcijas
Ievads
1. Kultūras jēdziens un definīcija
1.1: Kultūras elementi
1.2: Kultūras mantojums
1.3: Kultūras tūrisms
Izmantotā literatūra un avoti
Jautājumi
2. Inventarizācija
Ievads: kas ir inventarizācija?
Mērķi un metodes
1. solis: Robežu noteikšana
2. solis: Kultūras resursu saraksta veidošana
3. solis: Informācijas organizēšana
4. solis: Resursu aprakstīšana
5. solis: Resursu atzīmēšana kartē
Pašnovērtējums
1. pielikums: Inventāra saraksta paraugs
3. Interpretācija un komunikācija
Ievads: Kas ir interpretācija?
Mērķi un metodes
3.1: Kultūras interpretācijas potenciāla izvērtēšana
3.2: Informācijas vākšana (dokumentācija)
3.3: Mērķauditorijas identificēšana
3.4: Informācijas atlase. Tēmas izvēle
3.5: Maršruta organizēšana
3.6: Stāsta stāstīšana
3.7: Palīglīdzekļu izvēlēšanās
3.8: Ziņas nodošana. Saskarsmes prasmes
3.9: Sava snieguma un apmeklētāju izvērtēšana
4. Kvalitāte un ilgtspējība
Ievads
Mērķi un metodes
4.1: Veselības un drošības jautājumi
4.2: Atbildība mārketinga jomā
4.3: Starpnieki
4.4: Komunikācija: rezervēšana un informācijas sniegšana
4.5: Komunikācija: klausīšanās prasme
4.6: Komunikācija: neverbālās prasmes
4.7: Sūdzību risināšana
4.8: Standarti un sertifikāti 
4.9: Vides jautājumi
Izmantotā literatūra un avoti
Pašnovērtējums

II. Galvenie kultūras produkti
1. Arhitektūra un arheoloģija
1.1: Arheoloģijas tūrisms
- 1.1.1. Arheoloģiskā tūrisma plānošanas/īstenošanas ‘labās prakses’ kopsavilkums
- 1.1.2. Vadlīnijas tūrisma operatoriem, kas tūristiem nodrošina arheoloģisku vietu apmeklējumu 
1.2: Arhitektūras tūrisms
- 1.2.1. Arhitektūras tūrisma vietu izmantošana
- 1.2.2. Informācijas materiāli par arhitektūras pieminekļu vietām un maršrutiem
- 1.2.3. Uz arhitektūru orientēta tūrisma mājas lapu piemēri
- 1.2.4. Atbalsta materiālu veidošana uz arhitektūru orientētām tūrisma vietām/maršrutiem 
1.3: Modernie IKT risinājumi arheoloģijas un arhitektūras tūrismā
- 1.3.1. Mobilo gidu, mobilo telefonu, viedtālruņu un planšetdatoru  izmantošana 
- 1.3.2. Uz GSM sistēmu balstītas maršrutu kartes un ģeogrāfiskie informācijas punkti
- 1.3.3. Daži inovatīvi pakalpojumu risinājumi viedtālruņu Android un iPhone 3GS lietotājiem
2. Vēsturiskas vietas
Ievads
2.1: Aizsardzības līnijas kā vēsturiski tūrisma objekti
- 2.1.1. Holandiešu “Grebbelinie”
- 2.1.2. Militāro aizsardzības līniju nozīme ES mērogā
- 2.1.3. Holandiešu rekonstrukcijas piemērs
- 2.1.4. Projekta vadība
- 2.1.5. Mērķa grupas
- 2.1.6. Izmaksas
2.2: Tūrisma produkti
- 2.2.1. Dzīvais nemateriālais mantojums
- 2.2.2. Kareivja dzīves pieredze aizsardzības līnijā
- 2.2.3 Apmeklētāju centri
- 2.2.4. Ekskursijas ar laivu un kājām
- 2.2.5. Cilvēki kā ainavas daļa
2.3: Atpūtas tūrisma produkti
- 2.3.1. Pastaigas kājām
- 2.3.2. Velotūrisms
- 2.3.3. Izjādes ar zirgiem
- 2.3.4. Izbraucieni ar kanoe laivām
- 2.3.5. Izbraucieni ar ūdensvelosipēdiem un airu laivām
- 2.3.6. Makšķerēšana
2.4: Izmitināšanas un ēdināšanas iestādes
2.5: Mārketings
Izmantotā literatūra un avoti
Jautājumi
Atbildes
3. Etnogrāfija
Ievads
3.1: Galvenās koncepcijas
- Kopsavilkums
3.2: No resursa līdz gala produktam
3.3: Kas interesē klientu?
3.4: Kā īstenot mārketingu?
3.5: Piemēru analīze
3.5.1. Terkas etnogrāfiskie muzeji Almērijas provincē
- Vēstures un etnogrāfijas muzejs
- Provinces Eksporta vīnogu muzejs
- Etnogrāfijas muzejs
- Aktivitātes
3.5.2. Etnogrāfiskā izstāde lauku mājā "Cortijo Relente"
Izmantotā literatūra un avoti
Jautājumi
Atbildes
4. Kulinārais kultūras mantojums
Ievads
4.1: Tradicionālās virtuves reklāma lauku tūrismā
- 4.1.1. Somija
- 4.1.2. Norvēģija
- 4.1.3. Slovēnija
4.2: Ēdināšanas uzņēmumi un pasākumi, kuros tiek izmantota nacionālā virtuve
- 4.2.1. Restorāni un kafejnīcas
- 4.2.2. Lauku restorāni pilīs, muižās, viesu namos
- 4.2.3. Lauku mājas un zemnieku saimniecības
- 4.2.4. Citi
4.3: Tradicionālie ēdieni un to pasniegšana
- 4.3.1. Radoša pieeja un tradicionālās receptes
- 4.3.2. Radoša pieeja ēdienu pasniegšanā
- 4.3.3. Kopsavilkums par ēdienu gatavošanu: padomi un piemēri
4.4: Lauku tūrisma aktivitātes, kas saistītas ar ēdināšanu un kulināro mantojumu
- 4.4.1. Nēģu zvejošana un gatavošana
- 4.4.2. Sēņošana
Noslēgums
Avoti un atsauces
Jautājumi
5. Daba
Ievads
Mērķi
5.1: Koncepcijas
5.2: Izmantojamie resursi
- 5.2.1. Dabas vides elementi
- 5.2.2. Aizsargājamās teritorijas
- 5.2.3. Aktivitātes
- 5.2.4. Infrastruktūra
- 5.2.5. Iekštelpas
- 5.2.6. Aprīkotas vietas brīvā dabā
5.3: Prezentācija un organizācija
- 5.3.1. Vispārējā plānošana
- 5.3.2. Maršruta plānošana
- 5.3.3. Interpretācija
- 5.3.4. Komunikācija
- 5.3.5. Informācija
5.4: Mārketings / veicināšana
- 5.4.1. Reklāmas mēdiji
- 5.4.2. Reklāma ar ilgtspējīgas attieksmes palīdzību
- 5.4.3. Mērķauditorija
5.5: Likumi
Atsauces
Pašnovērtējums
6. Māksla un amatniecība
Ievads
6.1: Sāmu māksla un amatniecība
- 6.1.1. Sāmu kultūra
- 6.1.2. Šamanisms
- 6.1.3. Vai šodien Lapzeme ir atvērta?
- 6.1.4. Santa Klauss un dāvanas
- 6.1.5. Ilgtspējīgs kultūras tūrisms
6. 2: Kalevalas māksla un tūristi
- 6.2.1. Dzelzs laikmets
- 6.2.2. Sauna un suvenīri
- 6.2.3. Māksla, amatniecība un nacionālais tēls
6.3: Laiks ir nauda
- 6.3.1. Tūrisma tirgus
- 6.3.2.  Tūrists vēlas pieredzēt mākslu 
- 6.3.3. Svētceļojumi
Jautājumi
7. Kultūras pasākumi
Ievads
7.1: Kultūras tūrisma produkti, iespējamie veidi
- Jautājumi
7.2: Kultūras pasākumu radītie ieguvumi un  priekšrocības
- Jautājumi
7.3: Produkta plānošanas  soļi  -  galvenās sastāvdaļas un elementi
- Jautājumi
7.4: Pasākuma organizācijai nepieciešamie resursi, izmaksas - ieņēmumi
- Jautājumi
7.5: Pasākuma mērķauditorija – pasākuma apmeklētāji
- Jautājumi
7.6: Papildus lietotāji un ieinteresētās puses
- Jautājumi
7.7: Produkta virzīšana tirgū
- Jautājumi
7.8: Iespējamie riski un draudi
- Vides apdraudējums
- Jautājumi
7.9: Juridiskie aspekti, nosacījumi un prasības
- Jautājumi
7.10: Finanses
- Jautājumi
7.11: Piemēri un  pieredze
Avoti un literatūra

Previous Kultūras tūrisms           I. Galvenās koncepcijas Next