Previous Main Table of Content Print PDF Next
I. Galvenās koncepcijas
2. Inventarizācija

3. solis: Informācijas organizēšana

Saklasificējiet sarakstā minētos resursus septiņās kategorijās, kas minētas šajā rokasgrāmatā: arhitektūra un arheoloģija, vēsturiskas vietas, etnogrāfija, gastronomija, daba, māksla un amatniecība un kultūras pasākumi. Zemāk dots saraksts ar visizplatītākajiem tūrisma resursiem, kas tiek iedalīti kādā no šīm kategorijām. Ļoti iespējams, ka dažus tūrisma resursus varēs pieskaitīt divām vai vairākām kategorijām (piemēram, kad sarakstā uzskaitāt ēku ar izciliem vietējās arhitektūras elementiem, kurai piemīt arī etnogrāfiska vērtība, ņemot vērā tās tradicionālo izmantošanu). Šādā gadījumā ir lietderīgi minēto resursu ierakstīt abās atbilstošajās kategorijās, jo tad jūs vienmēr varēsiet to atrast strādājot ar kādu no attiecīgajām kategorijām. Ņemiet vērā to, ka zemāk ir dots visizplatītāko resursu saraksts. Savā reģionā noteikti atradīsiet tādus resursus, kas šeit nav minēti, bet kurus ir vērts likt inventāra sarakstā.

I. ARHITEKTŪRA UN ARHEOLOĢIJA:

II. VĒSTURISKAS INTEREŠU VIETAS

III. ETNOGRĀFIJA

IV. GASTRONOMIJA

4. attēls. Gastronomija: “Migas” – tipisks aitu gana ēdiens Aragonā, Spānijā

V. DABA

VI. MĀKSLA UN AMATNIECĪBA

VII. KULTŪRAS PASĀKUMI

Previous 2. solis: Kultūras resursu saraksta veidošana           4. solis: Resursu aprakstīšana Next