![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ja tas saskan ar lauku tūrisma mītnes stilu, tradicionālos ēdienus var pasniegt inovatīvā veidā, izmantojot netradicionālus materiālus. Lauku tūrisma uzņēmēji var iedvesmoties semināros, kur pieredzējuši restorānu šefpavāri dalās pieredzē. Tomēr ne jau vienmēr restorāna pieredze iederēsies lauku tūrisma uzņēmumā. Uzņēmējam jāizvērtē visas jaunās koncepcijas un jāizvēlas viņa uzņēmumam vispiemērotākā.
Attēls: “Latviešu ēdieni mūsdienu virtuvē”, „Annas hotel” un „Kartupeļu ēdāji” šefpavāra Ē. Dreibanda prezentācija seminārā “Kulinārijas tūrisma produktu veidošana”, 01.12.2010., Latvija |
Nelielas vietējo un reģionālo ēdienu porcijas var piedāvāt degustācijai. Daži piemēri:
|
Uz melnas kartona loksnes izvietotas videi draudzīgas vienreizējās lietošanas karotes izskatās ļoti pievilcīgi:
|
|
Tie paši produkti izvietoti uz akmens, kas atrasts viesu nama apkaimē. Lai izklaidētu viesus, namatēvs var pastāstīt stāstus, kādēļ šajā vietā atrodas tādi akmeņi, kāda ir to nozīme vietējā mērogā, kā tos izmanto celtniecībā utt., tādā veidā šiem elementiem piešķirot īpašu nozīmi.
|
|
Ēdiens tiek pasniegts uz melnas flīzes. Siļķes fileja ar maizes drupatām, kazas sieru, kaltētiem tomātiem un kaltētu pētersīļa sakni.
|
Attēls: Grieķija. Brokastis tiek pasniegtas uz balkona |
Jaukā laikā galdu var klāt terasē vai uz balkona. Vietējās ainavas paspilgtinās vietējo ēdienu garšu.
|
Attēls: Latvija. Tradicionālie pīrāgi tiek pasniegti uz koka galda, kas pārklāts ar lina galdautu |
Raupjš koka galds un sols, balts lina galdauts un trauki – elegants veids tradicionālo ēdienu pasniegšanai.
|
Attēls: Slovēnija. Tūristiem lauku mājā tiek pasniegti reģionālie ēdieni T. Jeseničnik foto |
Ēdienu pasniegšanai var izmantot vietējo amatnieku darinātos traukus. |
![]() |
4.3.1. Radoša pieeja un tradicionālās receptes | 4.3.3. Kopsavilkums par ēdienu gatavošanu: padomi un piemēri |
![]() |