
Attēls: Grieķija. Sertificēta viesu nama virtuve

Attēls: Slovēnija. POHORJE BUNKA - augstas kvalitātes sālītas cūkgaļas gabals un
maigi kūpinātas un kaltētas liellopa iekšas

Attēls: Slovēnija. Mazs privātais veikals ar Lipič-Passero zemnieku saimniecībā
ražotiem produktiem R. Kosi foto

Attēls: Latvija. Zemenes no saimnieka dārza

Attēls: Slovēnija. Gaļas produktu kaltēšana tradicionālā stilā
T. Jeseničnik foto
|
- Izmantojiet logotipus, sertifikātus un citas kvalitāti apliecinošanas zīmes, lai
parādītu, ka jūsu uzņēmumā ir pieejami tradicionālie vai reģionālie ēdieni.
- Atzīmējiet ēdienkartē, kuri ir nacionālie ēdieni. Izveidojiet īpašu logotipu vai
arī, ja esat pievienojušies kādai zīmola vai preču zīmes lietošanas shēmai, izmantojiet
attiecīgo zīmi.
- Ēdienkartē atšifrējiet ēdienu sastāvdaļas, paskaidrojiet, kādā veidā ēdiens ir gatavots
utt. Lai piedāvātu viesiem izvēles iespējas, ēdienkartē vienmēr iekļaujiet starptautiski
pazīstamus ēdienus.
- Ja izmantojat ekoloģiskus produktus, neaizmirstiet to pieminēt – viesi to novērtēs.
- Sagatavojiet stāstus par ēdienkartē piedāvātajiem ēdieniem – kā šie ēdieni kļuva
par reģiona tradicionālajiem ēdieniem, izskaidrojiet ēdienu nosaukumus un kādēļ
tie ir iekļauti jūsu uzņēmuma ēdienkartē, pastāstiet, kādos gadījumos parasti attiecīgos
ēdienus pasniedz. Stāstiet jokus un leģendas.
- Izgudrojiet savu īpašo ēdienu.
- Degustācijai piedāvājiet mazas porcijas vai izveidojiet degustācijas ēdienkarti.
- Nepiedāvājiet sarežģītus vai pārāk izdekorētus ēdienus. Viesi novērtēs vienkāršu,
veselīgu ēdienu, kas asociējas ar dzīvi laukos.
- Ēdienkarti rakstiet nacionālajā valodā un vismaz vienā svešvalodā, ko zina viesi.
- Izlieciet labi redzamās vietās zemnieku saimniecību un citu vietējo ražotāju un
piegādātāju vizītkartes un reklāmas lapiņas, īpaši tad, ja šīs vietas ir atvērtas
apmeklētājiem un pārdod savus produktus.
- Izveidojiet lauku mājas veikaliņu savu un kaimiņu ražojumu pārdošanai. Izvietojiet
preces pārredzami, pievienojiet tām aprakstus vismaz vienā svešvalodā un cenas,
lai stimulētu pirkšanu.
- Kā mazas ekstras piedāvājiet kaut ko no sava dārza vai mājas ražojumiem – ogas,
augļus, dārzeņus utt. Tas nemaksā daudz, bet sniedz pievienoto vērtību. Vienmēr
pasniedziet to skaistā veidā un paskaidrojiet, kas tajā ir īpašs.
- Ja ražojat pārtiku mājās, piedāvājiet nelielu ekskursiju pa ražotni, parādot ražošanas
procesu. Varat pat iesaistīt viesus kādā ražošanas procesa daļā.
|