| 
                 
                      
                
                    Attēls: Grieķija. Sertificēta viesu nama virtuve 
                
                      
                
                    Attēls: Slovēnija. POHORJE BUNKA - augstas kvalitātes sālītas cūkgaļas gabals un
                    maigi kūpinātas un kaltētas liellopa iekšas  
                
                      
                
                    Attēls: Slovēnija. Mazs privātais veikals ar Lipič-Passero zemnieku saimniecībā
                    ražotiem produktiem R. Kosi foto 
                
                      
                
                    Attēls: Latvija. Zemenes no saimnieka dārza 
                
                      
                
                    Attēls: Slovēnija. Gaļas produktu kaltēšana tradicionālā stilā 
                
                    T. Jeseničnik foto 
             | 
            
                
                    - Izmantojiet logotipus, sertifikātus un citas kvalitāti apliecinošanas zīmes, lai
                        parādītu, ka jūsu uzņēmumā ir pieejami tradicionālie vai reģionālie ēdieni.
 
                    - Atzīmējiet ēdienkartē, kuri ir nacionālie ēdieni. Izveidojiet īpašu logotipu vai
                        arī, ja esat pievienojušies kādai zīmola vai preču zīmes lietošanas shēmai, izmantojiet
                        attiecīgo zīmi.  
 
                    - Ēdienkartē atšifrējiet ēdienu sastāvdaļas, paskaidrojiet, kādā veidā ēdiens ir gatavots
                        utt. Lai piedāvātu viesiem izvēles iespējas, ēdienkartē vienmēr iekļaujiet starptautiski
                        pazīstamus ēdienus.
 
                    - Ja izmantojat ekoloģiskus produktus, neaizmirstiet to pieminēt – viesi to novērtēs.
 
                    - Sagatavojiet stāstus par ēdienkartē piedāvātajiem ēdieniem – kā šie ēdieni kļuva
                        par reģiona tradicionālajiem ēdieniem, izskaidrojiet ēdienu nosaukumus un kādēļ
                        tie ir iekļauti jūsu uzņēmuma ēdienkartē, pastāstiet, kādos gadījumos parasti attiecīgos
                        ēdienus pasniedz. Stāstiet jokus un leģendas.
 
                    - Izgudrojiet savu īpašo ēdienu.
 
                    - Degustācijai piedāvājiet mazas porcijas vai izveidojiet degustācijas ēdienkarti.
 
                    - Nepiedāvājiet sarežģītus vai pārāk izdekorētus ēdienus. Viesi novērtēs vienkāršu,
                        veselīgu ēdienu, kas asociējas ar dzīvi laukos.
 
                    - Ēdienkarti rakstiet nacionālajā valodā un vismaz vienā svešvalodā, ko zina viesi. 
 
                    - Izlieciet labi redzamās vietās zemnieku saimniecību un citu vietējo ražotāju un
                        piegādātāju vizītkartes un reklāmas lapiņas, īpaši tad, ja šīs vietas ir atvērtas
                        apmeklētājiem un pārdod savus produktus. 
 
                    - Izveidojiet lauku mājas veikaliņu savu un kaimiņu ražojumu pārdošanai. Izvietojiet
                        preces pārredzami, pievienojiet tām aprakstus vismaz vienā svešvalodā un cenas,
                        lai stimulētu pirkšanu.
 
                    - Kā mazas ekstras piedāvājiet kaut ko no sava dārza vai mājas ražojumiem – ogas,
                        augļus, dārzeņus utt. Tas nemaksā daudz, bet sniedz pievienoto vērtību. Vienmēr
                        pasniedziet to skaistā veidā un paskaidrojiet, kas tajā ir īpašs.
 
                    - Ja ražojat pārtiku mājās, piedāvājiet nelielu ekskursiju pa ražotni, parādot ražošanas
                        procesu. Varat pat iesaistīt viesus kādā ražošanas procesa daļā.
 
                 
                
                      
             |