Previous Main Table of Content Print PDF Next
9. nodaļa: Maltītes pagatavošana un pasniegšana
9.4. Tipiskās maltītes

9.4.2. Citi maltīšu varianti

Parasti tūristiem, kas ir ieradušies, lai nodarbotos ar sportu, vēlamo maltīšu varianti ir ļoti vienkārši un pati nozīmīgākā maltīte ir brokastis.

Pusdienas naktsmītnē lielākoties tiek izlaistas, jo bieži vien tūristi, kas nodarbojas ar aktivitātēm brīvā dabā, nevar atgriezties atpakaļ dēļ attāluma. Šajā gadījumā var piedāvāt pusdienu pakas. Šādām pusdienām ir jābūt barojošām un tās var sastāvēt no sviestmaizēm, siera, šķiņķa vai aukstas gaļas asortiem vai kotletēm, salātiem, sulas, augļiem (vai žāvētiem augļiem), pīrāga vai saldās maizītes. Vēl ļoti labs, taču ne vienmēr ērts, ir termoss ar aukstu vai karstu dzērienu, atkarībā no gadalaika.

Jūs varat padomāt arī par kāda tipiska ziemas vai vasaras dzēriena piedāvāšanu savā naktsmītnē. Tā piemēram, atgriežoties vēsā pēcpusdienā vai arī vakarā , tūristi visticamāk noteikti novērtēs glāzi karstvīna vai groka., bet vasarā aukstas bērzu sulas u.c.

Bez tam, daudzi uzņēmēji atklāj, ka viņu viesi vēlētos vakariņas mierīgā atmosfērā ne īpaši tālu no savām istabām. Ja Jums ir labs pavārs, vakariņu piedāvāšana var būt ļoti izdevīga un vakariņas var kļūt iecienītas Jūsu viesu, darbinieku un ģimenes vidū. Ja Jūsu viesi ir apmierināti, tas var radīt Jums iespēju nopelnīt papildus naudu.

Vakariņas parasti sastāv no uzkodām, otrā ēdiena un deserta, taču pastāv arī ļoti, ļoti daudz citu veidu, kā pagatavot vakariņas. Atsevišķi var padomāt par vietējiem raksturīgajiem ēdieniem un vietējām delikatesēm, ko novērtēs ikviens tūrists. Ir garantēts, ka Jūsu tūristi noteikti vismaz vienreiz noriskēs pagaršot vietējo reģionālo virtuvi, it īpaši tad, ja tiks piedāvāti arī vietējā ražojuma dzērieni.

Previous 9.4.1. Brokastis           Jautājumi par 9. nodaļu: Maltītes pagatavošana un pasniegšana Next