Previous Main Table of Content Print PDF  
Atbildes uz 1. - 9. nodaļas jautājumiem

9. nodaļa: Maltītes pagatavošana un pasniegšana

  1. Sastāvdaļu kvalitāte, higiēna, virtuves personāla profesionālās iemaņas.
  2. Individuāli katrai valstij.
  3. Ja ēdiena pagatavošanas aprīkojums ir ierīkots katrā istabā, Jūs variet nepiedāvāt ēdināšanas pakalpojumus vai piedāvāt tikai dzērienus, vai arī piedāvāt brokastis, vēlās brokastis, pusdienas, vakariņas, vai kombināciju no visa iepriekš minētā, piedāvāt pusdienu pakas, organizēt piknikus, u.c.
  4. Minimālais aprīkojums virtuvē, kas servē tikai brokastis: boilers karstajam ūdenim, parastā plīts, mikroviļņu krāsns vai parastā krāsns, tosters, mikseris, kafijas vārāmais automāts / tējkanna, apelsīnu spiede, ledusskapis, saldētava, plaukti produktu sausai uzglabāšanai, trauku skapis / plaukti, kārbas, maisi, slēgti trauki, pudeles, šķīvji, apakštasītes, galda piederumu, bļodas, kafijas un tējas krūzītes, asi naži un koka dēlīši, pannas un katli, maizes kaste, sāls un piparu komplekti, cukurtrauki, piena krūzītes, u.c., salvetes, atkritumu tvertnes. Ja izvēlēsieties pasniegt arī citas maltītes, Jums būs nepieciešams iegādāties papildus aprīkojumu savā virtuvē.
  5. Kontinentālās brokastis: dabiska kafija (tēja / karstā šokolāde / sula), kruasāns, tosts ar marmelādi un sviestu. Angļu brokastis: sula, sausās brokastis vai musli ar jogurtu / pienu, olas un bekons, desiņas, tomāts, tosts ar ievārījumu, tēja (kafija / karstā šokolāde / u.c.). Jūs variet izvēlēties starp šiem visizplatītākajiem brokastu veidiem un tradicionālajām brokastīm Jūsu reģionā, vai arī austrumu vai jebkurām citām brokastīm.
  6. Ēdienkartes noformējumu parasti nosaka ēdināšanas telpas un pašas naktsmītnes stils. Vienīgais notikums – tai ir jābūt pievilcīgai un tajā ir jābūt norādītiem visiem ēdieniem un dzērieniem ar to izcenojumiem skaidrā un saprotamā veidā. Vakariņu ēdienkartes piemērs var būt sekojošs:

ĒDIENKARTE VALRIEKSTU KOTEDŽĀ

Kompleksais piedāvājums: EUR 10

Dienas zupa

Pasta Carbonara (ar bekonu, olām, sieru un zaļumiem)

Pankūkas ar ievārījumu

Pirmais ēdiens

Pupu zupa, EUR 3.50

Franču sīpolu zupa, EUR 3.50

Gulaša zupa, EUR 4.00

Cepti baklažāni ar sausiņiem, EUR 4.00

Otrais ēdiens

Sautējums ar cūkgaļu, kartupeļiem, sieru un zaļumiem, EUR 6.00

Grillēta cāļa krūtiņa ar pupiņām, ķiplokiem un zaļumiem, EUR 6.50

Pīles cepetis ar sautētiem āboliem un zaļumiem, EUR 6.50

Veģetārais sautējums, EUR 7.00

Cūkgaļa ar ceptiem sīpoliem un kartupeļu garnējumu, EUR 7.00

Jērs ar pipariem un grauzdētu maizi, EUR 8.00

Deserts

Šokolādes kūka, EUR 3.00

Plūmju kūka, EUR 3.00

Ābolu pīrāgs, EUR 2.50

Pankūkas ar ievārījumu, EUR 2.00

Siera plate, EUR 5.50

Karstie dzērieni

Kalnu augu tēja, EUR 1.00

Melnā tēja, EUR 1.00

Kafija, EUR 1.30

Atspirdzinošie dzērieni

Piens, EUR 1.20

Minerālūdens (1 l), EUR 1.50

Alkoholiskie dzērieni

Alus (dažāda veida), EUR 2.00

Baltvīns (200 ml), EUR 2.50

Sarkanvīns (200 ml), EUR 2.50

Mājas rakija (150 ml), EUR 2.50

Lielākā daļa no izejvielām un gaļa nāk no tuvējām saimniecībām, kas nodarbojas ar videi draudzīgu lauksaimniecību

  1. Galvenie apkalpošanas veidi: apkalpošana pie galdiņiem, apkalpošana pie letes, kafetērija, bufete, apkalpošana numurā.
  2. Vissvarīgākie faktori ēdināšanas telpās ir laba ventilācija, mājīgs un praktisks apgaismojums un gaisotne (tai skaitā kopējā tematika, stils, personāla attieksme un ēdiena noformējums pasniegšana).
  3. Prasības virtuves personālam: profesionālisms ēdiena pagatavošanā un pasniegšanā, drošības un higiēnas prasību zināšana un ievērošana.

Previous 8. nodaļa: Videi draudzīga naktsmītne