Previous Main Table of Content Print PDF Next
9. nodaļa: Maltītes pagatavošana un pasniegšana
9.1. Ēdiena gatavošanas un maltītes pasniegšanas telpas

9.1.1. Virtuve un iekārtas

Virtuve vai pārtikas zona ir vieta, kur ēdiens tiek pagatavots un uzglabāts. Galvenās prasības virtuves normālai funkcionēšanai ir labs aprīkojums, efektīvs apgaismojums, efektīva ventilācijas sistēma (gaisa filtri), kas aizdzen dūmus un smaržas, ēdiena uzglabāšanas un pagatavošanas higiēnas apstākļi un, protams, darbinieku profesionālisms. Virtuvei ir jāatrodas tādā vietā, lai Jūs tai pa tiešo varētu piekļūt no ārpuses (caur atsevišķu ieeju), jo iepakoto pārtikas produktu ienešana /iznešana Jūsu viesu acu priekšā nav atļauta – vienīgā vieta, kur klients un pārtika drīkst satikties, ir ēdināšanas telpa.

Ja Jūs plānojiet, ka Jūsu naktsmītnē tiks piedāvātas tikai brokastis, Jums ir jāapsver vairāku pamata priekšmetu iegāde pārtikas produktu pagatavošanai un uzglabāšanai.

Minimālais aprīkojums virtuvei, kas servē brokastis:

  • Boilers karstajam ūdenim
  • Parastā plīts
  • Mikroviļņu krāsns
  • Tosters
  • Mikseris
  • Kafijas vārāmais aparāts / tējkanna
  • Apelsīnu spiede
  • Ledusskapis, saldētava
  • Plaukti sausai glabāšanai
  • Trauku skapis / plaukti
  • Kārbas, maisi, slēgti trauki un pudeles
  • Šķīvji, apakštasītes, galda piederumi
  • Kafijas un tējas krūzes
  • Asi naži un koka / plastmasas dēlīši
  • Pannas un katli
  • Maizes kaste
  • Sāls un piparu komplekti, salvetes
  • Atkritumu tvertnes
  • Trauku mazgājamā mašīna

Ja Jūs vēlaties piedāvāt vairāk, nekā tikai brokastis, Jums būs nepieciešams savā virtuvē novietot papildus aprīkojumu, piemēram:

Jums būs nepieciešams arī cits aprīkojums, atkarībā no tā, kāda veida maltītes gribēsiet piedāvāt saviem viesiem.

Previous 9.1. Ēdiena gatavošanas un maltītes pasniegšanas telpas           9.1.2. Ēdināšanas telpa Next