![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Visbeidzot, nedrīkst novērtēt par zemu efektu, kāds rodas no darbinieku iesaistīšanas enerģijas, ūdens un atkritumu samazināšanā. Realitātē personāls, ieskaitot apkopējus un virtuves darbiniekus, var katru dienu īstenot pavisam vienkāršus labas saimniekošanas pasākumus, un nelieli ietaupījumi katru dienu gada beigās sastādīs ievērojamu summu.
Daudz enerģijas var ietaupīt, izslēdzot iekārtu, kad to nelieto (piemēram, apgaismojumu un neizmantotās ierīces virtuvē, ledusskapjus tukšajās viesu istabās, ledusskapjus bārā un dzērienu dzesēšanas iekārtas naktīs, u.c.). Ūdens un enerģijas patēriņš ar samazināties, ja trauku mašīnas un veļas mašīnas pielādē līdz to pilnai kapacitātei. Tīrāmo līdzekļu izmaksas var samazināt, pievienojot optimālo minimālo mazgāšanas līdzekļa daudzumu, mazgājot traukus un veļu. Elektroniskā pasta izmantošana novecojušu faksu un paraso vēstuļu vietā, kopēšana un drukāšana uz abām lapas pusēm, vienpusēji apdrukāta papīra otrreizēja izmantošana zīmītēm un pierakstiem var palīdzēt samazināt atkritumu daudzumu un birojam nepieciešamo iepērkamo materiālu daudzumu.
![]() |
Atsevišķu atkritumu šķirošana un komposts | 8.4. Citi aspekti, ja esat videi draudzīgi |
![]() |